Paskirta pirmoji fondo „Už ateitį“ stipendija Fondo stipendija suteikė galimybę dalyvauti LIMUN vasaros stovykloje

Labdaros ir paramos fondas „Už ateitį“, skyręs 500 litų stipendiją Jaunimo organizacijos DARBAS narei Dovilei Ivanauskaitei, suteikė jai galimybę rugpjūčio 19–22 dienomis dalyvauti LIMUN (Lithuanian International Model United Nations) vasaros mokykloje Druskininkuose.

„Šios keturios dienos buvo puiki patirtis ir galimybė tobulinti asmenines savybes. Kartu su daugiau nei dvidešimčia įvairaus amžiaus jaunuolių klausiausi garsių diplomatų, teisininkų ir netgi Prezidento V. Adamkaus paskaitų. Teko gilintis į dėmesio nukreipimo svarbą – esą taip galima pasiekti puikių rezultatų ne tik magijoje, bet ir diplomatijoje“, – pasakoja JOD‘ietė Dovilė.

LIMUN vasaros mokyklos tikslas buvo ugdyti būsimus jaunuosius diplomatus, suteikiant jiems žinių ir patirties, kurių būtų sunku įgyti kitur. Dalyviams teko diskutuoti debatuose, kurie reikalauja aiškaus savo nuomonės grindimo, taip pat patirti Jungtinių Tautų ir NATO simuliacijas. Pavyzdžiui, viena naktis buvo skirta „krizės“ simuliacijai: visi dalyviai turėjo savo vaidmenis ir pozicijas dabartinėje Egipto situacijoje bei turėjo spręsti vis besikaupiančias problemas. Dovilei teko dirbti susiskaldžiusioje Egipto Vyriausybėje.

„Labai dėkoju LR Seimo nariui V. Gapšiui bei labdaros ir paramos fondui „Už ateitį“. Dar ilgai prisiminsiu šią vasaros mokyklą ir viską, ką joje išmokau“, – džiaugiasi mergina.

Fondo vadovas Martynas Survilas sako, kad nors „Už ateitį“ neseniai pradėjo savo veiklą, jau gautas ne vienas prašymas iš gabių ir talentingų jaunuolių pagelbėti, dalyvaujant įvairiuose tarptautiniuose projektuose ar mokymuose. „Vytauto Gapšio iniciatyva ir parama įsteigta stipendija ir toliau bus skiriama perspektyviam Lietuvos jaunimui paremti, nes ateitį reikia kurti jau dabar. Juk net ir mažos paskatos šiandien lemia didelius