Labdaros ir paramos fondas suteikė paramą Platelių meno mokyklos organizuotai kūrybinei – poilsio stovyklai

2015 m. birželio 10-13 dienomis Platelių meno mokykla Plateliuose surengė 4 dienų vasaros kūrybinę – poilsio stovyklą 30 – čiai 9-15 metų Plungės, Skuodo, Mažeikių, Kretingos ir Telšių rajono vaikų, grojančių variniais pučiamaisiais instrumentais. Stovyklos tikslas – ugdyti patriotiškumą, meilę gimtajam kraštui, saugoti, tęsti grojimo dūdomis tradicijas Žemaitijoje. Lietuvoje, stovyklos metu vyksta grojimo instrumentu parodomosios meistriškumo pamokos, dalyvaujant vaiko mokytojui, pamokas vedė lektoriai – Audrius Stasiulis (Vilnius, B. Jonušo muzikos mokyklos mokytojas – metodininkas) ir Sigitas Petrulis (Klaipėda, Stasio Šimkaus konservatorijos dėstytojas).

„Su mano sumanytos idėjos palaikytojais ir bendraminčiais, tarp kurių – Virginijus Valančius, Platelių meno mokyklos vadovas bei S. Šimkaus konservatorijos direktorė Loreta Jonavičienė, siekiame, kad Lietuvoje tarp jaunų žmonių populiarėtų pučiamųjų instrumentų muzika. Skandinavijos bei Vakarų Europos šalyse ši muzika išgyvena renesansą, todėl ir mes stengiamės vaikus kuo labiau ja sudominti. O kūrybinė-edukacinė stovykla gamtos prieglobstyje su įdomia laisvalaikio programa, manau, ir yra vienas iš tokių būdų“,- kalbėjo S. Petrulis.

Stovyklos metu vaikai ne tik muzikavo, bet ir keliavo po Žemaitijos Nacionalinio parko turistų lankomas vietas, Palangoje klausė Palangos miesto pučiamųjų instrumentų orkestro koncertą, sportavo, kitaip leido laiką prie Platelių ežero.

Labdaros ir paramos fondui „Už ateitį“ vadovaujantis Martynas Survilas teigia, kad rengti tokias stovyklas būtina. „Tokias stovyklas, kaip ši rengti yra būtina. Šių stovyklų metu muzikavimo talentą turintys vaikai įkvepiami ir lavinami. Džiugu, kad šios stovyklos rengėjai skatina vaikų muzikavimo malonumą, siekia, kad jie jį turėtų visą savo gyvenimą.“, – pabrėžia fondo vadovas M. Survilas.