Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos mokinės šluoja pergales konkurse ,,Pavasario fiesta 2016”

Neseniai, š. m.  balandžio 16 – 17 dienomis, Kaune vyko XII-asis tarptautinis populiarios dainos konkursas ,,Pavasario fiesta 2016”, kuriame dalyvavo ir mūsų Vilniaus Sofijos Kovalevskajos gimnazijos vokalinis kolektyvas „Bravo“.

Ne paslaptis, jog „Bravo“ – mūsų mokyklos pasididžiavimas! Keturios šios grupės dalyvės: Karina German, Darja Adelaida Platač, Aleksandra Surmeniovaitė ir Viktorija Michnova vadovaujamos muzikos mokytojos Jelenos Zykinos aktyviai dalyvauja visose mokyklos šventėse, koncertuose, o taip pat ir įvairiuose miesto renginiuose, bet tokio lygio tarptautiniame konkurse dalyvavo pirmąkart. Taigi, kaip teigia grupės vadovė, mūsų merginos tikrai nuostabiai pasirodė, atliko anglišką dainą „Flashlight“ ir už tai kompetentingos žiuri sprendimu gavo I-ojo laipsnio diplomą.

Pasak renginio organizatorių, konkurso tikslai buvo padėti atsiskleisti jauniems ir talentingiems dainininkams, bei vokaliniams kolektyvams, o taip pat, kas ne mažiau svarbu, ugdyti šalies vokalinę kultūrą. Konkurso reikalavimai ir kriterijai  buvo itin griežti, todėl mes tikrai didžiuojamės tokiais puikiais merginų rezultatais.

Norėčiau paminėti, kad grupės pasirodymas tikrai nebūtų toks, jeigu ne labdaros ir paramos fondas „Už ateitį“, kuris maloniai sutiko padėti ir suteikė finansinę paramą kolektyvui. Todėl merginos ne tik puikiai sudainavo, bet ir atrodė nuostabiai su naujomis pasiūtomis gražiomis suknelėmis. Išsipildė ,,Bravo“  svajonė pasipuošti elegantiška koncertine apranga.

Grupės „Bravo“ kolektyvas nuoširdžiai dėkoja mokyklos direktorei Astai Marinaitei ir paramos fondui „Už ateitį“ už joms suteiktą pagalbą. O mes galime tiktai palinkėti joms tolimesnių pergalių ir naujų  aukštumų!

Straipsnis į mokyklos laikraštį ,,Sofija”

Parengė Nadia Ronlev